Ima li šta gore od buđenja uz loše skuvanu
kafu ili uz kafu sa lošim ukuso. Ako je pijete po kafićima onda ne možete da
promenite ništa osim kafića, ali ako je pijete kod kuće možete da pospešite
ukus te “dobro jutro “ kafe.
Bitna je temperatira vode, idealna je 90-95
stepeni jer tada skoro sve vrste kafe otpuštaju
aromu I ukus I sprečava kiselost.
Treba paziti I na količinu koju koristimo.
Optimalna doza za 2 dcl vode su 2 male kašikice, naravno ako želite I volite
jaču možete dodati još malo ali nemojte preterivati. (kao ja npr. toliko sam
pila kafu da sam na kraju izgubila čulo ukusa I kad je kafa u pitanju pila sam
je iz velike šolje za čaj a zakuvavala supenom kašikom ! To je rezultiralo
potpunim odbijanjem kafe jer se moj organizam pobunio, prestala sam da pijem, mada mi po nekad prija ali više bela kafa ili neka hladna varijanta 2 u 1
naravno bez šećera ).
Nekada se kafa mlela ručno I ja još uvek
imam mlin za kafu ali nemam gde da kupim kafu u zrnu. Bila je lepša I ukusnija, tek samlevena. Kao kad danas prođete ispred neke pržionice pa osetite miris
tek pržene kafe, e tako skuvana je neverovatna.
Samlevenu kafu treba čuvati u staklenoj ili
keramičkoj posudi na tamnom mestu da ne vetri I ne promeni boju na svetlu.
U
zdravlje
Нема коментара:
Постави коментар