среда, 7. фебруар 2018.

Male tajne pečenja mesa


Pečenje u rerni – Ako reran nije dovoljno zagrejana meso će se osušiti I neće biti ukusno. Za pripremu svinjskog pečenja sa rebrima od kilogram I po  dovoljno je sat I po vremena na 200 stepeni, isto važi I za celo pile. Pileći bataci I prsa pripremaju se na 200 stepeni, 45 minuta. Ako je meso sa nadevom onda za piletinu treba još 15 minuta duže a za ćuretinu pola sata.


 


Prženje u tiganju – Pileći I ćureći filei prže se 7-8 minuta na umerenoj vatri uz povremeno okretanje. Svinjskim kotletima potrebno je oko 10 minuta kao I za goveđe odreske debljine do 4 cm .


 


Pohovano meso – Može da se sprema u dubokom ulju ili u rerni. Panirani pileći file treba peći 25 minuta do pola sata na 210 stepeni, svinjske odreske na oko sat I 20 minuta na 180 stepeni. Ćuretina se peče na 200 stepeni u rerni 45 minuta. Za pečenje u dubokom ulju treba manje vremena tako da se piletina I ćuretina pohuju na srednje jakoj vatri oko 8 minuta, svinjetina oko 5  sa svake strane.


 


                                                                                             Prijatno

Нема коментара:

Постави коментар