Male tajne pečenja mesa
Pečenje u rerni – Ako
reran nije dovoljno zagrejana meso će se osušiti I neće biti ukusno. Za
pripremu svinjskog pečenja sa rebrima od kilogram I po dovoljno je sat I po vremena na 200
stepeni, isto važi I za celo pile.
Pileći bataci I prsa pripremaju se na 200 stepeni, 45 minuta. Ako je meso sa
nadevom onda za piletinu treba još 15 minuta duže a za ćuretinu pola sata.
Prženje u tiganju –
Pileći I ćureći filei prže se 7-8 minuta na umerenoj vatri uz povremeno
okretanje. Svinjskim kotletima potrebno je oko 10 minuta kao I za goveđe
odreske debljine do 4 cm .
Pohovano meso – Može
da se sprema u dubokom ulju ili u rerni. Panirani pileći file treba peći 25
minuta do pola sata na 210 stepeni, svinjske odreske na oko sat I 20 minuta na
180 stepeni. Ćuretina se peče na 200 stepeni u rerni 45 minuta. Za pečenje u
dubokom ulju treba manje vremena tako da se piletina I ćuretina pohuju na
srednje jakoj vatri oko 8 minuta, svinjetina oko 5 sa svake strane.
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар