среда, 7. фебруар 2018.

Razne ideje za dekoraciju jela I još po nešto



   KIĆANKA OD KRASTAVCA – iseći krastavac na pola po dužini I popreko da se dobiju četiri komada. Staviti na dasku I zasecati tanke kriške uzduž ali ne do kraja krastavca, tako da kad se raširi ima izled lepeze ili kićanke.

   RUŽICA OD PARADAJZA – Oštrim nožićem oljuštiti paradajz kao kad se ljušti jabuka. Ljusku umotati tako da dobije izgled ruže.Pored ruže mogu da se stave listići peršuna.


   KUGLICE OD BUTERA – Iz dobro ohlađenog butera vaditi specijalnom kašičicom kuglice, svaku uvaljati u paprika ili biber ili sitno seckan peršun.Poslužiti kuvan ili u rerni pečen krompir ili uz pečeno meso.


   PERJANICE OD MLADOG LUKA – Odseći beli deo mladog luka a zeleno perje uzduž rasecati što tanje makazama do oplovine. Zasečeni deo staviti u hladnu vodu da se ukovrdža.


   UKRASI OD PAPRIKE – Većiu paprika raseći na pola ili paprika u različitim bojama, očistiti od semena I žilica pa malim modlama za keks izvlačiti male figure. Ukrasi za meso, salate ili jednostavno ako deca neće da jedu papriku napravite im keksiće.


   KRILCA OD LIMUNA – Limun raseći na četvrine pa svaki deo zasecati od sredine po kori I vaditi zasečeni deo, kad se poređa od većeg ka manjem izgleda kao krilo.


   MAŠTOVITA DEKORACIJA – Površimu torte ukrasiti neobičnom šarom. Treba izmešati 125g šećera u prahu I 2 kašike kakaoa i kašikom vrele vode. Napraviti špricom preko glazure spiralne ili kružne šare pa vrhom šiljatog noža ili čačkalicom izvlačiti linije iz centra u svim pravcima da izgleda zvezdasto.


   LISTIĆI OD ČOKOLADE – Čokoladu istopiti uz kašičicu ulja ili bitera. Četkicom mazati listove ruže. Kada se masa stegne pažljivo skinuti listove ruže a listiće čokolade koristiti za ukrašavanje.


   KONCI OD ŠEĆERA – Istopiti šećer da dobije svetlo smeđu boju. Kašičicom vaditi po malo I pustiti da curi na alu foliju premazanu uljem. Praviti končaste structure I koristiti za ukrašavanje.


 

Нема коментара:

Постави коментар