Razne ideje za dekoraciju jela I još po nešto
KIĆANKA OD KRASTAVCA – iseći
krastavac na pola po dužini I popreko da se dobiju četiri komada. Staviti na dasku I zasecati tanke kriške uzduž ali ne do kraja krastavca, tako da kad se raširi
ima izled lepeze ili kićanke.
RUŽICA OD PARADAJZA – Oštrim
nožićem oljuštiti paradajz kao kad se ljušti jabuka. Ljusku umotati tako da
dobije izgled ruže.Pored ruže mogu da se stave listići peršuna.
KUGLICE OD BUTERA – Iz dobro
ohlađenog butera vaditi specijalnom kašičicom kuglice, svaku uvaljati u paprika
ili biber ili sitno seckan peršun.Poslužiti kuvan ili u rerni pečen krompir ili
uz pečeno meso.
PERJANICE OD MLADOG LUKA –
Odseći beli deo mladog luka a zeleno perje uzduž rasecati što tanje makazama do
oplovine. Zasečeni deo staviti u hladnu vodu da se ukovrdža.
UKRASI OD PAPRIKE – Većiu
paprika raseći na pola ili paprika u različitim bojama, očistiti od semena I žilica
pa malim modlama za keks izvlačiti male figure. Ukrasi za meso, salate ili
jednostavno ako deca neće da jedu papriku napravite im keksiće.
KRILCA OD LIMUNA – Limun raseći
na četvrine pa svaki deo zasecati od sredine po kori I vaditi zasečeni deo, kad
se poređa od većeg ka manjem izgleda kao krilo.
MAŠTOVITA DEKORACIJA – Površimu
torte ukrasiti neobičnom šarom. Treba izmešati 125g šećera u prahu I 2 kašike
kakaoa i kašikom vrele vode. Napraviti špricom preko glazure spiralne
ili kružne šare pa vrhom šiljatog noža ili čačkalicom izvlačiti linije iz centra u svim pravcima da izgleda zvezdasto.
LISTIĆI OD ČOKOLADE – Čokoladu
istopiti uz kašičicu ulja ili bitera. Četkicom mazati listove ruže. Kada se masa
stegne pažljivo skinuti listove ruže a listiće čokolade koristiti za
ukrašavanje.
KONCI OD ŠEĆERA – Istopiti
šećer da dobije svetlo smeđu boju. Kašičicom vaditi po malo I pustiti da curi na
alu foliju premazanu uljem. Praviti končaste structure I koristiti za
ukrašavanje.
Нема коментара:
Постави коментар